Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie jaar cel en tbs voor verkrachtende tbs'er

Geplaatst opdinsdag 17 juli 2018 - 14:25

Een 34-jarige tbs'er is veroordeeld tot drie jaar cel en opnieuw tbs, voor de verkrachting van een 21-jarige vrouw in Oostrum.

De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Onbegeleid verlof
De dader was op onbegeleid verlof uit tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum toen hij in december 2016 de fietsster verkrachtte. Het slachtoffer werd onder een viaduct in Oostrum door de tbs'er tegengehouden en gedwongen met hem mee te gaan.

Bewijs
Bij de rechtszaak verklaarde de verdachte nog dat de vrouw hem vrijwillig oraal bevredigd had, maar dat vond de rechtbank ongeloofwaardig. Volgens de rechtbank heeft hij met zijn misdaad bewezen dat hij nog niet in staat is om vrij rond te lopen 'op een manier die de maatschappij niet bedreigt', en verdient hij opnieuw straf.

Stoornis
De verkrachting kwam in november ook al voor de rechter, maar de zaak werd toen aangehouden omdat de verdachte nog werd onderzocht bij het Pieter Baan Centrum. Daar kon niet worden vastgesteld dat er een verband was tussen de misdaad en de stoornis van de verdachte, al konden de onderzoekers dat ook niet uitsluiten.

Lees ook: Rechtzaak tegen verkrachtende tbs'er uitgesteld

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen