Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Drie jaar cel en tbs voor jihadist Mohammed G.

Geplaatst opmaandag 29 augustus 2016 - 14:16

Jihadist Mohammed G. uit Maastricht is veroordeeld tot drie jaar celstraf en tbs met voorwaarden.

Dat heeft de rechtbank Rotterdam maandag beslist. De straf valt hoger uit dan de eis van het openbaar ministerie. De officier van justitie eiste begin deze maand een celstraf van twee jaar en tbs met voorwaarden.

Martelaarsdood
Mohammed G. werd oktober vorig jaar opgepakt omdat hij met een vals paspoort naar het gebied van Islamitische Staat (IS) in Syrië wilde reizen. De Maastrichtse Irakees gaf aan een martelaarsdood te willen sterven in het kalifaat. G. werd in de gaten gehouden door meerdere undercoveragenten en door een arrestatieteam van zijn bed gelicht nadat hij een aanbetaling deed voor de aankoop van een vals paspoort.

Ontoerekeningsvatbaar
Het is niet voor het eerst dat G. in aanraking komt met justitie. Hij werd in 2013 al eens veroordeeld vanwege voorbereiding van moord door deel te willen nemen aan de gewelddadige jihad. G. werd gediagnostiseerd met paranoïde schizofrenie en vrijgesproken omdat de rechter hem volledig ontoerekeningsvatbaar achtte. Wel werd hij een jaar lang opgenomen in een psychiatrische inrichting.

Twee weken geleden verklaarde de psycholoog in de rechtszaal dat G. een 'onrijpe persoonlijkheid' heeft en last heeft van 'laat puberaal gedrag'. Volgens zijn advocaat André Seebregts is hij een 'groot kind'.

Lees ook: Uitspraak Mohammed G. signaal van afschrikking op De Limburger.nl

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen