Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie gokpanden binnengevallen in Venlo

Geplaatst opvrijdag 29 april 2016 - 13:04

Politie, Kansspelautoriteit en mensen van de gemeente Venlo zijn in die stad binnengevallen bij drie gokpanden.

Donderdag vielen agenten binnen bij de panden aan de Bilderdijkstraat, Kaldenkerkerweg en Puteanusstraat terwijl daar werd gegokt op de wedstrijden in de Europa League.

Gokzuilen
De politie nam daar in totaal tien gokautomaten in beslag waarvan ze het vermoeden heeft dat ze illegaal zijn. Het gaat om twee gokkasten en acht zogenoemde gokzuilen. De kansspelautoriteit onderzoekt de automaten. Als blijkt dat de automaten inderdaad illegaal zijn, dan komt er een strafrechtelijk onderzoek. Ook neemt de gemeente dan stappen tegen de eigenaren en eventuele huurders van de gokpanden.

Foto: Politie

Verboden
Gokzuilen zijn automaten waarmee gewed kan worden op de uitslag van en gebeurtenissen tijdens sportwedstrijden. Dat is in Nederland verboden, zeker ook omdat de betrouwbaarheid van die gokzuilen niet wordt gecontroleerd. Ook is het voor de gokkers niet altijd vast te stellen of er wel wordt gewed op een wedstrijd die nog bezig is. Het is daarom gemakkelijk om de uitslag te manipuleren.

Controles
Een jaar geleden ontdekten ambtenaren van de gemeente dat er mogelijk een illegale gokhal zou worden opgezet in Venlo. Sindsdien werden de controles aangescherpt, waarna de panden waar nu is binnengevallen in beeld kwamen.

Foto: Politie
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Illegale gokhal opgerold in Venlo
Koppel uit Herkenbosch verkiest cash boven kilo goud
Gokkasten opengebroken in café Heijen
Gele kanarie
Arcenaar beroofd van 25 kanaries
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen