Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie gewonden bij grote brand Landgraaf

Geplaatst opmaandag 22 maart 2021 - 15:35

Bij een grote brand in een loods in Landgraaf zijn maandag drie mensen gewond geraakt. Eerder werd nog één gewonde gemeld.

De drie gewonden waren samen met drie anderen in de loods toen de brand uitbrak. Alle zes aanwezigen zijn door ambulancepersoneel nagekeken; drie van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Over de toestand van de gewonden is niets bekend.

Bedrijven ontruimd
Vanwege de brand werden enkele omliggende bedrijven rond de loods aan de Havikstraat ontruimd. Volgens de brandweer was dat nodig omdat ze in de rook lagen. Rond 18:00 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Volgens een woordvoerder is de brandweer waarschijnlijk wel nog enkele uren bezig met nablussen.

Veel rook
Inmiddels is de rook verdwenen, maar toen de brand in volle hevigheid woedde kwam daarbij veel rook vrij. Maar volgens de brandweer zijn daarbij 'geen gezondheidsbedreigende concentraties gevaarlijke stoffen vrijgekomen'. Eerder werd door een hulpverlener ter plekke gemeld dat er mogelijk wel giftige stoffen in de rook zouden zitten. Volgens de woordvoerster zitten er giftige stoffen in alle rook, maar waren de vrijgekomen concentraties in Landgraaf niet schadelijk. Een L1-verslaggever ter plekke noemde de rook 'niet te harden'.

Groot alarm
De brand in het gebouw aan de Havikweg ontstond rond 15:15 uur. De brand woedt in een leegstaand bedrijfspand, naast de PVC Tegelshop van BoFloor. Op foto's is een grote, donkere rookpluim te zien. De hulpdiensten rukten massaal uit; er werden tientallen brandweerlieden ingezet. Onder meer vier tankautospuiten, een ladderwagen, diverse politie-eenheden en commandovoertuigen van de brandweer werden opgeroepen. Ook de Duitse brandweer heeft geassisteerd. De rookpluim was kilometers ver te zien. Rond 16:00 uur was de grote rookpluim niet meer te zien. Omdat de rookpluim richting Duitsland trok, werden eerder op de middag ook de Duitse autoriteiten geïnformeerd.

L1

Traumaheli uit voorzorg
Volgens een L1-verslaggever die aanwezig is bij de brand, is er ook een traumahelikopter geland. Die werd uit voorzorg opgeroepen omdat in het begin niet duidelijk was of er slachtoffers waren.

Brand Landgraaf (22 mrt 2021)
Foto: Jenny Smeets

Inhoud loods onbekend
Het is nog onduidelijk waardoor de brand is ontstaan. Ook weet de brandweer nog niet wat er in de loods lag. De eigenaar was wel ter plekke, maar kon dat zelf niet aangeven. Hij zou de loods nog maar kort in zijn bezit hebben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen