Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie getuigen gehoord in hoger beroep Yoeran Meertens

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 15:03

Nog eens drie getuigen worden gehoord in de zaak Yoeran Meertens. Dat bleek woensdagmiddag tijdens een regiezitting van het hoger beroep.

Twee verdachten uit Voerendaal gaan in hoger beroep tegen de opgelegde straffen.

Taakstraffen
De jongeren werden in februari veroordeeld tot taakstraffen van 40 tot 80 uur. Ook moeten ze een schadevergoeding betalen van 34.000 euro.
"Mijn cliënt kan zich niet vinden in het oordeel van de rechtbank", liet advocaat Frank Dronkers van een van de Voerendaalse verdachten eerder weten. "Hij vindt dat hij geen deel is geweest van de mishandeling en daarom onterecht is veroordeeld.

Ingetrokken
De twee andere verdachten, onder wie de hoofdverdachte uit Wijlre, hebben hun hoger beroep ingetrokken.

Niet iedereen
Volgens advocaat Joep Timmermans is de rol van zijn cliënt niet te vergelijken met de twee andere verdachten. "Het is weliswaar een groepje jongeren, maar niet alle jongeren heben een aandeel gehad in het uiteindelijk geweld. Je moet het scheiden. Het echte geweld is 50 meter verder in Looierstraat geweest. En daar was mijn cliënt niet bij betrokken."

Eind september wordt het hoger beroep inhoudelijk behandeld.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep
'Verdachten zaak Yoeran Meertens trekken hoger beroep in'
'Hoger beroep zaak-Yoeran Meertens opmerkelijke stap'
Taakstraffen tot 80 uur geëist in zaak Yoeran Meertens
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen