Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie getuigen gehoord in hoger beroep Yoeran Meertens

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 15:03

Nog eens drie getuigen worden gehoord in de zaak Yoeran Meertens. Dat bleek woensdagmiddag tijdens een regiezitting van het hoger beroep.

Twee verdachten uit Voerendaal gaan in hoger beroep tegen de opgelegde straffen.

Taakstraffen
De jongeren werden in februari veroordeeld tot taakstraffen van 40 tot 80 uur. Ook moeten ze een schadevergoeding betalen van 34.000 euro.
"Mijn cliënt kan zich niet vinden in het oordeel van de rechtbank", liet advocaat Frank Dronkers van een van de Voerendaalse verdachten eerder weten. "Hij vindt dat hij geen deel is geweest van de mishandeling en daarom onterecht is veroordeeld.

Ingetrokken
De twee andere verdachten, onder wie de hoofdverdachte uit Wijlre, hebben hun hoger beroep ingetrokken.

Niet iedereen
Volgens advocaat Joep Timmermans is de rol van zijn cliënt niet te vergelijken met de twee andere verdachten. "Het is weliswaar een groepje jongeren, maar niet alle jongeren heben een aandeel gehad in het uiteindelijk geweld. Je moet het scheiden. Het echte geweld is 50 meter verder in Looierstraat geweest. En daar was mijn cliënt niet bij betrokken."

Eind september wordt het hoger beroep inhoudelijk behandeld.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep
'Verdachten zaak Yoeran Meertens trekken hoger beroep in'
'Hoger beroep zaak-Yoeran Meertens opmerkelijke stap'
Taakstraffen tot 80 uur geëist in zaak Yoeran Meertens
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen