Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie getuigen gehoord in hoger beroep Yoeran Meertens

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 15:03

Nog eens drie getuigen worden gehoord in de zaak Yoeran Meertens. Dat bleek woensdagmiddag tijdens een regiezitting van het hoger beroep.

Twee verdachten uit Voerendaal gaan in hoger beroep tegen de opgelegde straffen.

Taakstraffen
De jongeren werden in februari veroordeeld tot taakstraffen van 40 tot 80 uur. Ook moeten ze een schadevergoeding betalen van 34.000 euro.
"Mijn cliënt kan zich niet vinden in het oordeel van de rechtbank", liet advocaat Frank Dronkers van een van de Voerendaalse verdachten eerder weten. "Hij vindt dat hij geen deel is geweest van de mishandeling en daarom onterecht is veroordeeld.

Ingetrokken
De twee andere verdachten, onder wie de hoofdverdachte uit Wijlre, hebben hun hoger beroep ingetrokken.

Niet iedereen
Volgens advocaat Joep Timmermans is de rol van zijn cliënt niet te vergelijken met de twee andere verdachten. "Het is weliswaar een groepje jongeren, maar niet alle jongeren heben een aandeel gehad in het uiteindelijk geweld. Je moet het scheiden. Het echte geweld is 50 meter verder in Looierstraat geweest. En daar was mijn cliënt niet bij betrokken."

Eind september wordt het hoger beroep inhoudelijk behandeld.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep
'Verdachten zaak Yoeran Meertens trekken hoger beroep in'
'Hoger beroep zaak-Yoeran Meertens opmerkelijke stap'
Taakstraffen tot 80 uur geëist in zaak Yoeran Meertens
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen