Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie getuigen gehoord in hoger beroep Yoeran Meertens

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2015 - 15:03

Nog eens drie getuigen worden gehoord in de zaak Yoeran Meertens. Dat bleek woensdagmiddag tijdens een regiezitting van het hoger beroep.

Twee verdachten uit Voerendaal gaan in hoger beroep tegen de opgelegde straffen.

Taakstraffen
De jongeren werden in februari veroordeeld tot taakstraffen van 40 tot 80 uur. Ook moeten ze een schadevergoeding betalen van 34.000 euro.
"Mijn cliënt kan zich niet vinden in het oordeel van de rechtbank", liet advocaat Frank Dronkers van een van de Voerendaalse verdachten eerder weten. "Hij vindt dat hij geen deel is geweest van de mishandeling en daarom onterecht is veroordeeld.

Ingetrokken
De twee andere verdachten, onder wie de hoofdverdachte uit Wijlre, hebben hun hoger beroep ingetrokken.

Niet iedereen
Volgens advocaat Joep Timmermans is de rol van zijn cliënt niet te vergelijken met de twee andere verdachten. "Het is weliswaar een groepje jongeren, maar niet alle jongeren heben een aandeel gehad in het uiteindelijk geweld. Je moet het scheiden. Het echte geweld is 50 meter verder in Looierstraat geweest. En daar was mijn cliënt niet bij betrokken."

Eind september wordt het hoger beroep inhoudelijk behandeld.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep
'Verdachten zaak Yoeran Meertens trekken hoger beroep in'
'Hoger beroep zaak-Yoeran Meertens opmerkelijke stap'
Taakstraffen tot 80 uur geëist in zaak Yoeran Meertens
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen