Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie coöperaties bouwen vijfde windmolen in Neer

Geplaatst opmaandag 9 februari 2015 - 7:03

De vijfde windmolen die op het park in Neer moet verrijzen, wordt door burgercoöperaties Zuidenwind, Meerwind en De Windvogel samen gebouwd.

De molen komt volledig in handen van de burgerleden van deze drie coöperaties.

Toestemming
Zuidenwind vroeg vorig jaar een vergunning bij de gemeente Leudal aan om een vijfde molen in het windpark in Neer te mogen bouwen.

Kennis en ervaring
Volgens de coöperatie Windvogel zijn de bouwvergunningen inmiddels binnen. Zuidenwind gaat samenwerken met de coöperaties Meerwind enWindvogel omdat deze coöperaties al meerdere burger- windmolens hebben gebouwd en dus kennis en ervaring hebben.

Rendement
De leden van de drie coöperaties hebben afgelopen weekend ingestemd met de vijfde molen in Neer. De bouw moet in het tweede kwartaal van start gaan. De windmolen wordt gefinancierd door de leden van de coöperatie. Elke burger kan geld investeren. Hij krijgt dan een bepaald rendement terug. Er is een investeringsbedrag nodig van zes ton. Afgelopen zaterdag hebben leden een bedrag beschikbaar gesteld van 24.000 euro.

De molen wordt ongeveer 100 meter hoog en zal 1200 huishoudens van stroom gaan voorzien.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Dorpelingen Neer betalen zelf voor windmolen
Handtekeningen voor 16 windmolens Midden-Limburg
Plan voor nieuwe windmolens in Midden-Limburg
Windmolen in Neer wint prijs voor lokaal duurzaam project
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen