Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Drie coöperaties bouwen vijfde windmolen in Neer

Geplaatst opmaandag 9 februari 2015 - 7:03

De vijfde windmolen die op het park in Neer moet verrijzen, wordt door burgercoöperaties Zuidenwind, Meerwind en De Windvogel samen gebouwd.

De molen komt volledig in handen van de burgerleden van deze drie coöperaties.

Toestemming
Zuidenwind vroeg vorig jaar een vergunning bij de gemeente Leudal aan om een vijfde molen in het windpark in Neer te mogen bouwen.

Kennis en ervaring
Volgens de coöperatie Windvogel zijn de bouwvergunningen inmiddels binnen. Zuidenwind gaat samenwerken met de coöperaties Meerwind enWindvogel omdat deze coöperaties al meerdere burger- windmolens hebben gebouwd en dus kennis en ervaring hebben.

Rendement
De leden van de drie coöperaties hebben afgelopen weekend ingestemd met de vijfde molen in Neer. De bouw moet in het tweede kwartaal van start gaan. De windmolen wordt gefinancierd door de leden van de coöperatie. Elke burger kan geld investeren. Hij krijgt dan een bepaald rendement terug. Er is een investeringsbedrag nodig van zes ton. Afgelopen zaterdag hebben leden een bedrag beschikbaar gesteld van 24.000 euro.

De molen wordt ongeveer 100 meter hoog en zal 1200 huishoudens van stroom gaan voorzien.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Dorpelingen Neer betalen zelf voor windmolen
Handtekeningen voor 16 windmolens Midden-Limburg
Plan voor nieuwe windmolens in Midden-Limburg
Windmolen in Neer wint prijs voor lokaal duurzaam project
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen