Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie bekroningen voor Limburgse kinderboekenschrijver

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2021 - 9:53

Drie boeken van de Geleense kinderboekenauteur Paul van Loon zijn woensdag tegelijk bekroond met ieder een zogenoemd Gouden Boek, hetgeen betekent dat er van alle exemplaren meer dan 75.000 zijn verkocht.

Ze zijn allemaal uit de Dolfje Weerwolfje-reeks. Het gaat om Dolfje Weerwolfje, SuperDolfje en Weerwolfnachtbaan, meldt de Stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek, de CPNB.

Video: NOS

Iconisch figuur
"Nog nooit kreeg een kinderboekenschrijver tegelijkertijd drie Gouden Boeken", zegt de organisatie."Dolfje Weerwolfje is een iconisch figuur in kinderboeken. Wat is het waanzinnig mooi om te zien hoe geestelijk vader Paul van Loon al 25 jaar met veel passie en toewijding hieraan werkt. Al 25 jaar genieten kinderen van deze boeken, ik weet zeker dat dat ook de komende 25 jaar niet anders zal zijn", aldus CPNB-directeur Eveline Aendekerk. "Dolfje maakt kinderen blij. Wat wil ik als schrijver nog meer", reageerde Van Loon.

Dolfje Weerwolfje Week
Zaterdag begint ook de jaarlijkse Dolfje Weerwolfje Week, waarin de boeken over Dolfje Weerwolfje in boekhandels, bibliotheken en op basisscholen extra worden belicht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen