Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie bekroningen voor Limburgse kinderboekenschrijver

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2021 - 9:53

Drie boeken van de Geleense kinderboekenauteur Paul van Loon zijn woensdag tegelijk bekroond met ieder een zogenoemd Gouden Boek, hetgeen betekent dat er van alle exemplaren meer dan 75.000 zijn verkocht.

Ze zijn allemaal uit de Dolfje Weerwolfje-reeks. Het gaat om Dolfje Weerwolfje, SuperDolfje en Weerwolfnachtbaan, meldt de Stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek, de CPNB.

Video: NOS

Iconisch figuur
"Nog nooit kreeg een kinderboekenschrijver tegelijkertijd drie Gouden Boeken", zegt de organisatie."Dolfje Weerwolfje is een iconisch figuur in kinderboeken. Wat is het waanzinnig mooi om te zien hoe geestelijk vader Paul van Loon al 25 jaar met veel passie en toewijding hieraan werkt. Al 25 jaar genieten kinderen van deze boeken, ik weet zeker dat dat ook de komende 25 jaar niet anders zal zijn", aldus CPNB-directeur Eveline Aendekerk. "Dolfje maakt kinderen blij. Wat wil ik als schrijver nog meer", reageerde Van Loon.

Dolfje Weerwolfje Week
Zaterdag begint ook de jaarlijkse Dolfje Weerwolfje Week, waarin de boeken over Dolfje Weerwolfje in boekhandels, bibliotheken en op basisscholen extra worden belicht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen