Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie appartementen onbewoonbaar na Sittardse flatbrand

Geplaatst opdonderdag 8 juli 2021 - 10:44

De bewoners van drie appartementen in de Sittardse Reinoud-flat kunnen voorlopig hun woning niet in. De appartementen zijn te fors beschadigd na de brand van woensdagavond.

Dat laat een woordvoerder van de brandweer donderdagochtend weten. Als gevolg van de uitslaande flatbrand op de grens van het centrum van Sittard en de wijk Overhoven, is het volledige complex geƫvacueerd. De Reinoud-flat telt ongeveer 80 appartementen.

Lees ook: Uitslaande brand in flat Sittard: alle woningen ontruimd

Rook- en waterschade
"Rond middernacht konden de bewoners hun huis weer in", zegt de woordvoerder. De drie appartementen die voorlopig onbewoonbaar zijn, hebben volgens hem teveel rook- en waterschade opgelopen na de brand op de bovenste etage van het complex.

Forensisch specialisten
Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijk. Een team forensisch specialisten van de politie doet nog onderzoek.

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen