Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie Amerikanen aangehouden in onderzoek moord Bergen

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 17:24

In de Verenigde Staten zijn vorige week dinsdag drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een moord op een man in Bergen in november 2019.

Het gaat om Amerikanen van 34, 39 en 51 jaar. Ze werden aangehouden in drie verschillende staten: Mississippi, Connecticut en Colorado. Dat meldt de politie dinsdag.

Uitlevering
De aanhoudingen zijn verricht op verzoek van de Nederlandse politie na een uitgebreid internationaal opsporingsonderzoek. De drie verdachten zitten momenteel vast, in afwachting van hun uitlevering naar Nederland. Het is nog niet duidelijk wanneer de verdachten worden uitgeleverd.

Noord-Macedonië
In augustus 2020 werd er al een 51-jarige Zwitser in Noord-Macedonië aangehouden in dezelfde zaak. De Zwitserse man is inmiddels uitgeleverd aan Nederland en in februari van dit jaar was de eerste openbare rechtszitting in de zaak. Daaruit bleek dat de man zelf niet aanwezig was bij de moord, maar hij gaf anderen de opdracht de moord te plegen. Een zakelijk conflict zou de aanleiding zijn voor de moordopdracht.

Lees ook: 'Zwitserse zakenman gaf opdracht voor moord in Bergen'

De politie sloot bij de aanhouding van de Zwitser al niet uit dat er meerdere aanhoudingen zouden volgen.

Lichaam
Op 26 november 2019 werd in een woning aan de Roefsstraat in Bergen een lichaam gevonden van een man. Na onderzoek door de politie bleek dat de man door een misdrijf om het leven was gekomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen