Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Drie aanhoudingen in teruggestuurde Fortuna-bus

Geplaatst opzondag 16 december 2018 - 18:35

Drie Fortuna-supporters zijn zondagavond aangehouden toen hun bus voortijdig terugkwam bij het Van der Valk-motel in Urmond.

Twee zijn opgepakt voor openlijke geweldpleging, de derde kon zich niet legitimeren.

Teruggestuurd
Het drietal zat in de bus die zondagmiddag nog voor aanvang van de voetbalwedstrijd was teruggestuurd naar Limburg. In totaal waren er zo'n 1200 Fortuna-aanhangers naar Rotterdam gereisd om de wedstrijd te zien.

Noodbevel
De bus met 80 supporters was in afwachting van de wedstrijd Feyenoord-Fortuna naar het centrum van Dordrecht gereden. Omdat de passagiers dronken waren en aanstalten maakten om naar de drukke kerstmarkt in het centrum van de stad te gaan, vaardigde de burgemeester Wouter Kolff een noodbevel uit om ongeregeldheden te voorkomen.

Lees ook: Noodbevel in Dordrecht voor Fortuna-supporters

Nacht in cel
Onder politie-escorte werd de bus terug naar Sittard gereden waar tientallen agenten met ondersteuning van de ME en politiehonden de supporters opwachten. Bij het uitstappen misdroegen twee passagiers zich opnieuw waarop ze meteen werden ingerekend, net als de supporter die geen identiteitsbewijs bij zich droeg. Alle drie moeten ze de nacht in de cel doorbrengen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen