Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie aanhoudingen in teruggestuurde Fortuna-bus

Geplaatst opzondag 16 december 2018 - 18:35

Drie Fortuna-supporters zijn zondagavond aangehouden toen hun bus voortijdig terugkwam bij het Van der Valk-motel in Urmond.

Twee zijn opgepakt voor openlijke geweldpleging, de derde kon zich niet legitimeren.

Teruggestuurd
Het drietal zat in de bus die zondagmiddag nog voor aanvang van de voetbalwedstrijd was teruggestuurd naar Limburg. In totaal waren er zo'n 1200 Fortuna-aanhangers naar Rotterdam gereisd om de wedstrijd te zien.

Noodbevel
De bus met 80 supporters was in afwachting van de wedstrijd Feyenoord-Fortuna naar het centrum van Dordrecht gereden. Omdat de passagiers dronken waren en aanstalten maakten om naar de drukke kerstmarkt in het centrum van de stad te gaan, vaardigde de burgemeester Wouter Kolff een noodbevel uit om ongeregeldheden te voorkomen.

Lees ook: Noodbevel in Dordrecht voor Fortuna-supporters

Nacht in cel
Onder politie-escorte werd de bus terug naar Sittard gereden waar tientallen agenten met ondersteuning van de ME en politiehonden de supporters opwachten. Bij het uitstappen misdroegen twee passagiers zich opnieuw waarop ze meteen werden ingerekend, net als de supporter die geen identiteitsbewijs bij zich droeg. Alle drie moeten ze de nacht in de cel doorbrengen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen