Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie aanhoudingen in teruggestuurde Fortuna-bus

Geplaatst opzondag 16 december 2018 - 18:35

Drie Fortuna-supporters zijn zondagavond aangehouden toen hun bus voortijdig terugkwam bij het Van der Valk-motel in Urmond.

Twee zijn opgepakt voor openlijke geweldpleging, de derde kon zich niet legitimeren.

Teruggestuurd
Het drietal zat in de bus die zondagmiddag nog voor aanvang van de voetbalwedstrijd was teruggestuurd naar Limburg. In totaal waren er zo'n 1200 Fortuna-aanhangers naar Rotterdam gereisd om de wedstrijd te zien.

Noodbevel
De bus met 80 supporters was in afwachting van de wedstrijd Feyenoord-Fortuna naar het centrum van Dordrecht gereden. Omdat de passagiers dronken waren en aanstalten maakten om naar de drukke kerstmarkt in het centrum van de stad te gaan, vaardigde de burgemeester Wouter Kolff een noodbevel uit om ongeregeldheden te voorkomen.

Lees ook: Noodbevel in Dordrecht voor Fortuna-supporters

Nacht in cel
Onder politie-escorte werd de bus terug naar Sittard gereden waar tientallen agenten met ondersteuning van de ME en politiehonden de supporters opwachten. Bij het uitstappen misdroegen twee passagiers zich opnieuw waarop ze meteen werden ingerekend, net als de supporter die geen identiteitsbewijs bij zich droeg. Alle drie moeten ze de nacht in de cel doorbrengen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen