Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie aanhoudingen na kapen simkaarten

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 12:08

In het onderzoek naar simkaartfraude rond een telefoonwinkel in Vaals zijn opnieuw drie verdachten opgepakt.

De 21-jarige mannen uit Stein en Elsloo en de 23-jarige verdachte uit Heerlen zijn dinsdag opgepakt en zitten in beperking.

Onderzoek
Dat betekent dat de verdachten met niemand contact mogen hebben behalve hun advocaat. Ook werden dinsdag drie woningen in Stein, Elsloo en Heerlen doorzocht, net als een telefoonwinkel in Stein. Daarbij werden onder meer telefoons en contant geld in beslag genomen.

Cryptovaluta
Het drietal wordt verdacht van computervredebreuk, witwassen en diefstal van cryptovaluta. Dat deden ze door simkaarten van T-Mobile te 'kapen'. Met dit zogeheten simswapping konden ze dankzij per sms toegezonden toegangscodes inloggen op de crypto-accounts van hun slachtoffers.

Belwinkel
De zaak kwam afgelopen voorjaar aan het rollen, na een inval in een belwinkel in Vaals. Daar bleek dat ongeveer 90 telefoonnummers waren gekaapt, door misbruik van het systeem van telefoonprovider T-Mobile. Het telecombedrijf heeft dit dealerportaal inmiddels beter beveiligd.

Lees ook: Parkstad-trio aangehouden voor kapen simkaarten

's Nachts
Eerder werden ook al drie medewerkers van de Vaalser telefoonwinkel opgepakt. Zij worden ervan verdacht dat ze op de telefoons van de slachtoffers software hebben gezet waarmee de simkaarten gekaapt konden worden. Dit simswappen gebeurde 's nachts, waardoor de gebruikers niet in de gaten hadden dat er iets aan de hand was.

Lees ook: Goederen in beslag genomen in belwinkel Vaals

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen