Overslaan en naar de inhoud gaan

Drent aangehouden na brute mishandeling in Valkenburg

Geplaatst opmaandag 17 augustus 2020 - 13:37

Een twintigjarige jongen uit Beek is in de nacht van zaterdag op zondag flink toegetakeld in Valkenburg. Een achttienjarige jongen uit het Drentse Echten is aangehouden op verdenking van deze mishandeling.

Dat bevestigt de politie maandag. Volgens de oudere zus van het slachtoffer voelde haar broer zich niet helemaal lekker en is hij daarom op een muurtje gaan zitten, zo schrijft zij op Facebook.

Geschopt en geslagen
Het slachtoffer is op het Grendelplein belaagd door een drietal. Het trio zou de jongen uit Beek in eerste instantie alleen hebben uitgedaagd. 'Ze zijn weggelopen en snel erna teruggekomen', schrijft de zus. Vervolgens zou een van de drie haar broer in zijn gezicht hebben geschopt en geslagen.

Gescheurde lip
De twintigjarige uit Beek heeft daar in ieder geval een gescheurde lip aan overgehouden en waarschijnlijk ook een gebroken neus. "Hij is in het ziekenhuis behandeld en kon daarna naar huis", weet een woordvoerster van de politie.

Getuigenverklaringen
Op basis van getuigenverklaringen wist de politie de achttienjarige Drent niet veel later aan te houden. Waar die aanhouding plaatsvond, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen