Overslaan en naar de inhoud gaan

Dreiging Venlo: mogelijke relatie met beschieten woning

Geplaatst opmaandag 31 december 2018 - 14:19

De ernstige dreiging bij een pand in Venlo heeft mogelijk te maken met de beschieting van een huis.

Dat meldt de politie.

Een woning aan de Eendenstraat in Venlo werd in de nacht van zaterdag op zondag beschoten. Volgens de politie gaat het bij die beschieting om een conflict in de criminele sfeer. Bij die beschieting raakte niemand gewond.

Lees ook: Schoten gelost op huis: politie zoekt getuigen

Beelden van de schietpartij in de Eendenstraat in de nacht van zaterdag op zondag (beelden: Track '88)

Ernstige bedreiging
Sinds maandagochtend 03:00 uur staan zwaarbewapende agenten voor een pand aan de Bolwaterstraat in het Venlose centrum. "Er is sprake van een serieuze en ernstige bedreiging", aldus de politie. In de straat staan meerdere agenten en er staat ook een ME-bus.

Voorlopig van kracht
De veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht. De politie is in de omgeving ook bezig met het informeren van omwonenden van het pand.

Lees ook: Zwaarbewapende agenten Venlo na ruzie in crimineel milieu

Crimineel drugsverleden
De Bolwaterstraat staat bekend om z'n crimineel drugsverleden. Jaren geleden werd de drugswijk aangepakt en moesten veel bewoners en panden plaatsmaken. "Je hoort hier echter van ondernemers dat het nog altijd onrustig is. Ondernemers vertellen dat er zaken zijn die bijvoorbeeld zeggen dat ze kleding verkopen, maar ondertussen dienen als dekmantel voor andere praktijken", meldt een verslaggever na een gesprek met verschillende wijkbewoners en ondernemers.

De politie wil maandagmiddag geen verdere details geven over het onderzoek.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen