Overslaan en naar de inhoud gaan

Dreiging Venlo: burgemeester probeert zorgen weg te nemen

Geplaatst opvrijdag 4 januari 2019 - 17:30

Burgemeester Antoin Scholten Venlo probeert vrijdag de zorgen van de omwonenden van het dichtgetimmerde pand in het centrum van de stad weg te nemen.

De kledingwinkel aan de Bolwaterstraat werd eerder deze week gesloten door zwaarbewapende agenten nadat criminelen dreigden een explosief te plaatsen in het pand.

Veiligheid
Tijdens een besloten bijeenkomst voor omwonendenkreeg de burgemeester veel vragen over de veiligheid, zeggen mensen die aanwezig waren. "De burgemeester heeft ons uitgelegd welke veiligheidsmaatregelen de gemeente heeft genomen", zegt een man die bij de bijeenkomst was. De man heeft echter nog steeds veel vragen "Over twee weken komt die goede meneer weer terug en gaat de winkel van die dames misschien weer open, maar is de veiligheid dan gegarandeerd?"

Stadsverbod
Met die 'goede meneer' bedoelt de man een 35-jarige Venlonaar die twee weken uit de stad is gezet. De dreiging was tegen deze man gericht. De politie denkt aan een conflict in het criminele circuit waarbij de 35-jarige man betrokken is. De eigenares van de kledingwinkel is de partner van deze man. De politie onderzoekt ook een verband tussen de dreiging rondom de winkel en twee schietpartijen op huizen waarin familieleden van de 35-jarige man wonen.

Lees ook: Criminelen dreigden met explosief in Venlose kledingwinkel

Geweld
Burgemeester Scholten begrijpt dat de omwonenden nog veel vragen hebben, maar denkt dat hij veel zorgen over de veiligheid heeft kunnen wegnemen. "Volgende week bekijken we de situatie opnieuw, samen met de politie en het Openbaar Minsterie en dan beslissen we of de maatregelen worden verlengd."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen