Overslaan en naar de inhoud gaan

Dreiging Venlo: burgemeester probeert zorgen weg te nemen

Geplaatst opvrijdag 4 januari 2019 - 17:30

Burgemeester Antoin Scholten Venlo probeert vrijdag de zorgen van de omwonenden van het dichtgetimmerde pand in het centrum van de stad weg te nemen.

De kledingwinkel aan de Bolwaterstraat werd eerder deze week gesloten door zwaarbewapende agenten nadat criminelen dreigden een explosief te plaatsen in het pand.

Veiligheid
Tijdens een besloten bijeenkomst voor omwonendenkreeg de burgemeester veel vragen over de veiligheid, zeggen mensen die aanwezig waren. "De burgemeester heeft ons uitgelegd welke veiligheidsmaatregelen de gemeente heeft genomen", zegt een man die bij de bijeenkomst was. De man heeft echter nog steeds veel vragen "Over twee weken komt die goede meneer weer terug en gaat de winkel van die dames misschien weer open, maar is de veiligheid dan gegarandeerd?"

Stadsverbod
Met die 'goede meneer' bedoelt de man een 35-jarige Venlonaar die twee weken uit de stad is gezet. De dreiging was tegen deze man gericht. De politie denkt aan een conflict in het criminele circuit waarbij de 35-jarige man betrokken is. De eigenares van de kledingwinkel is de partner van deze man. De politie onderzoekt ook een verband tussen de dreiging rondom de winkel en twee schietpartijen op huizen waarin familieleden van de 35-jarige man wonen.

Lees ook: Criminelen dreigden met explosief in Venlose kledingwinkel

Geweld
Burgemeester Scholten begrijpt dat de omwonenden nog veel vragen hebben, maar denkt dat hij veel zorgen over de veiligheid heeft kunnen wegnemen. "Volgende week bekijken we de situatie opnieuw, samen met de politie en het Openbaar Minsterie en dan beslissen we of de maatregelen worden verlengd."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen