Overslaan en naar de inhoud gaan

Dreiging Venlo: burgemeester probeert zorgen weg te nemen

Geplaatst opvrijdag 4 januari 2019 - 17:30

Burgemeester Antoin Scholten Venlo probeert vrijdag de zorgen van de omwonenden van het dichtgetimmerde pand in het centrum van de stad weg te nemen.

De kledingwinkel aan de Bolwaterstraat werd eerder deze week gesloten door zwaarbewapende agenten nadat criminelen dreigden een explosief te plaatsen in het pand.

Veiligheid
Tijdens een besloten bijeenkomst voor omwonendenkreeg de burgemeester veel vragen over de veiligheid, zeggen mensen die aanwezig waren. "De burgemeester heeft ons uitgelegd welke veiligheidsmaatregelen de gemeente heeft genomen", zegt een man die bij de bijeenkomst was. De man heeft echter nog steeds veel vragen "Over twee weken komt die goede meneer weer terug en gaat de winkel van die dames misschien weer open, maar is de veiligheid dan gegarandeerd?"

Stadsverbod
Met die 'goede meneer' bedoelt de man een 35-jarige Venlonaar die twee weken uit de stad is gezet. De dreiging was tegen deze man gericht. De politie denkt aan een conflict in het criminele circuit waarbij de 35-jarige man betrokken is. De eigenares van de kledingwinkel is de partner van deze man. De politie onderzoekt ook een verband tussen de dreiging rondom de winkel en twee schietpartijen op huizen waarin familieleden van de 35-jarige man wonen.

Lees ook: Criminelen dreigden met explosief in Venlose kledingwinkel

Geweld
Burgemeester Scholten begrijpt dat de omwonenden nog veel vragen hebben, maar denkt dat hij veel zorgen over de veiligheid heeft kunnen wegnemen. "Volgende week bekijken we de situatie opnieuw, samen met de politie en het Openbaar Minsterie en dan beslissen we of de maatregelen worden verlengd."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen