Overslaan en naar de inhoud gaan

Dreiging Venlo: burgemeester probeert zorgen weg te nemen

Geplaatst opvrijdag 4 januari 2019 - 17:30

Burgemeester Antoin Scholten Venlo probeert vrijdag de zorgen van de omwonenden van het dichtgetimmerde pand in het centrum van de stad weg te nemen.

De kledingwinkel aan de Bolwaterstraat werd eerder deze week gesloten door zwaarbewapende agenten nadat criminelen dreigden een explosief te plaatsen in het pand.

Veiligheid
Tijdens een besloten bijeenkomst voor omwonendenkreeg de burgemeester veel vragen over de veiligheid, zeggen mensen die aanwezig waren. "De burgemeester heeft ons uitgelegd welke veiligheidsmaatregelen de gemeente heeft genomen", zegt een man die bij de bijeenkomst was. De man heeft echter nog steeds veel vragen "Over twee weken komt die goede meneer weer terug en gaat de winkel van die dames misschien weer open, maar is de veiligheid dan gegarandeerd?"

Stadsverbod
Met die 'goede meneer' bedoelt de man een 35-jarige Venlonaar die twee weken uit de stad is gezet. De dreiging was tegen deze man gericht. De politie denkt aan een conflict in het criminele circuit waarbij de 35-jarige man betrokken is. De eigenares van de kledingwinkel is de partner van deze man. De politie onderzoekt ook een verband tussen de dreiging rondom de winkel en twee schietpartijen op huizen waarin familieleden van de 35-jarige man wonen.

Lees ook: Criminelen dreigden met explosief in Venlose kledingwinkel

Geweld
Burgemeester Scholten begrijpt dat de omwonenden nog veel vragen hebben, maar denkt dat hij veel zorgen over de veiligheid heeft kunnen wegnemen. "Volgende week bekijken we de situatie opnieuw, samen met de politie en het Openbaar Minsterie en dan beslissen we of de maatregelen worden verlengd."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen