Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dreiging door opdringerige drugsrunners bij coffeeshops

Geplaatst opdonderdag 9 juni 2016 - 6:42

Confrontaties tussen dealers en personeel van coffeeshops zorgen voor een gespannen sfeer in Sittard en Geleen.

Personeel van coffeeshops wordt regelmatig geïntimideerd en bedreigd door drugsrunners en dealers. Dat blijkt uit een uitgebreide rondgang langs de shops in de gemeente Sittard-Geleen.

Weigeren
Een week na ingang van het ingezetenen-criterium moeten shops dagelijks honderden buitenlanders weigeren. Dealers staan bij de coffeeshops in Sittard en Geleen klaar om de klanten af te vangen. Runners en dealers worden daarbij steeds opdringeriger, wat tot oplopende spanningen leidt.

Lees ook: Drugsdealers overspoelen Sittard

Arrestaties
De politie heeft in een week tijd vier mensen gearresteerd in verband met overtreding van de Opiumwet en vechtpartijen. Ook heeft een onbekend aantal buitenlandse klanten dat wiet bij een runner kocht, de waren moeten afstaan. Meerdere buitenlandse klanten is naar eigen zeggen door de politie opgedragen Nederland te verlaten. In enkele gevallen gaan ze naar coffeeshops in Heerlen of Roermond. Die mogen wel nog wiet of hasj aan buitenlanders verkopen.

Hoeveel klachten bij een speciaal meldpunt voor drugsoverlast zijn binnengekomen, is nog onbekend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meldpunt voor drugsoverlast in Sittard-Geleen
Sittard-Geleen gooit deur dicht voor drugstoeristen
Cox: overlast drugsrunners in Sittard valt mee
D66 over drugsrunners in Sittard: 'Voorspelling komt uit'
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen