Overslaan en naar de inhoud gaan

Dreiging afgenomen na granaat-gate: camera's verdwijnen

Geplaatst opdinsdag 19 maart 2019 - 14:28

De gemeente Echt-Susteren stopt met het permanente cameratoezicht in de Cypresstraat (Echt) en Aan de Linde (Nieuwstadt). Daar werden in december en januari handgranaten gevonden voor de woningen van Bandidos-leden.

Eén van de twee 'slachtoffers' was Harrie Ramakers, leider van de motorclub. Het explosief werd in zijn voortuin gevonden. Bij zijn clubgenoot lag de granaat in de voortuin van zijn buren.

Lees ook: Bandidos-lid wil geen beveiliging na granaat-affaire

Extra maatregelen
De twee zijn niet de enige Bandidos-leden die een explosief in de tuin vonden. Ook Jeremy Ramakers, zoon van, werd onaangenaam verrast in januari. Hij woont overigens in Holtum, onderdeel van de gemeente Sittard-Geleen. De beide gemeentes besloten extra maatregelen te treffen rondom de woningen van het drietal, om escalatie te voorkomen.

Dreiging afgenomen
Inmiddels lijkt de situatie onder controle. 'Op basis van de actuele informatie die de gemeente heeft ontvangen van politie en Openbaar Ministerie blijkt dat de dreiging is afgenomen', schrijft de gemeente Echt-Susteren. 'De gemeente heeft daarom besloten dat vanaf vrijdag 22 maart 2019 geen permanent cameratoezicht meer op de Cypresstraat en Aan de Linde aanwezig is.' Ook in Holtum verdwijnt het cameratoezicht aankomende vrijdag, zo laat de gemeente Sittard-Geleen weten.

De gemeente laat weten dat de politie voorlopig wel extra toezicht houdt in beide straten.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen