Overslaan en naar de inhoud gaan

Dreiging afgenomen na granaat-gate: camera's verdwijnen

Geplaatst opdinsdag 19 maart 2019 - 14:28

De gemeente Echt-Susteren stopt met het permanente cameratoezicht in de Cypresstraat (Echt) en Aan de Linde (Nieuwstadt). Daar werden in december en januari handgranaten gevonden voor de woningen van Bandidos-leden.

Eén van de twee 'slachtoffers' was Harrie Ramakers, leider van de motorclub. Het explosief werd in zijn voortuin gevonden. Bij zijn clubgenoot lag de granaat in de voortuin van zijn buren.

Lees ook: Bandidos-lid wil geen beveiliging na granaat-affaire

Extra maatregelen
De twee zijn niet de enige Bandidos-leden die een explosief in de tuin vonden. Ook Jeremy Ramakers, zoon van, werd onaangenaam verrast in januari. Hij woont overigens in Holtum, onderdeel van de gemeente Sittard-Geleen. De beide gemeentes besloten extra maatregelen te treffen rondom de woningen van het drietal, om escalatie te voorkomen.

Dreiging afgenomen
Inmiddels lijkt de situatie onder controle. 'Op basis van de actuele informatie die de gemeente heeft ontvangen van politie en Openbaar Ministerie blijkt dat de dreiging is afgenomen', schrijft de gemeente Echt-Susteren. 'De gemeente heeft daarom besloten dat vanaf vrijdag 22 maart 2019 geen permanent cameratoezicht meer op de Cypresstraat en Aan de Linde aanwezig is.' Ook in Holtum verdwijnt het cameratoezicht aankomende vrijdag, zo laat de gemeente Sittard-Geleen weten.

De gemeente laat weten dat de politie voorlopig wel extra toezicht houdt in beide straten.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen