Overslaan en naar de inhoud gaan

Dreigend tekort kraamverzorgers in Limburg

Geplaatst opvrijdag 11 oktober 2019 - 18:55

Er dreigt een tekort aan kraamverzorgenden in Limburg.

In L1mburg Centraal waarschuwt PvdA-kamerlid Liliane Ploumen daarvoor. Zij pleit voor betere arbeidsvoorwaarden voor kraamverzorgers. Het lage salaris is een remmende factor op nieuwe aanwas.

Meer geboortes
Op dit moment werken ruim 430 mensen als kraamverzorger in deze provincie. In de komende drie jaar loopt het tekort aan kraamverzorgers op tot circa 50 mensen. En dat terwijl het aantal geboortes juist zal toenemen, in tegenstelling tot het landelijke dalende cijfers.

Video: L1

Budget
Ploumen wil de nijpende zaak in de Kamer aan de orde stellen. Deze maand wordt de zorg-begroting vastgesteld. De Maastrichtse politica, die vandaag daarover op werkbezoek was, wil dat er budget wordt vrijgemaakt om het tekort op te vangen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen