Overslaan en naar de inhoud gaan

'Dreigend tekort aan bedrijventerreinen in Parkstad'

Geplaatst opvrijdag 17 augustus 2018 - 12:44

De gemeente Heerlen is blij met de uitbreidingsplannen van internet-apotheek DocMorris, maar met de verkoop van zes hectare grond op bedrijventerrein Avantis heeft Parkstad ook de grenzen om te kunnen groeien bereikt.

Dat constateert wethouder Martin De Beer van Heerlen. Alle grote bouwkavels in de regio zijn nu verkocht.

Schaarste
DocMorris gaat op bedrijventerrein
Avantis een logistiek centrum bouwen van 20.000 vierkante meter. En dat is volgens wethouder De Beer het laatste grote bedrijfskavel dat er in Parkstad is. "Enkele jaren geleden konden we de grond aan niemand slijten. Nu hebben we een schaarste en zijn alleen nog maar kleine bouwkavels voor bedrijven in Parkstad te koop."

Luxeprobleem
Dat is volgens de wethouder een luxeprobleem. Maar het heeft wel gevolgen voor de groei van de regio. "We moeten nu nee verkopen tegen grote partijen die belangstelling hebben om zich hier te vestigen."

Nieuwe bedrijventerreinen
In Parkstad moeten daarom nieuwe gebieden worden aangewezen als bedrijventerrein. "We zijn nu een inventarisatie aan het maken. Daarin kijken we welke mogelijke locaties voor handen zijn en wat we precies nodig hebben. Gebieden rond de buitenring kunnen bijvoorbeeld interessant zijn." Het zal volgens De Beer echter nog jaren duren voordat nieuwe bouwgrond beschikbaar is.

In trek
De schaarste die ontstaat, geeft volgens De Beer wel aan dat Parkstad in trek is bij bedrijven. Dat bewijst ook de uitbreiding van DocMorris. "Ze verankeren zich steeds meer in de regio. Dat bewijst deze uitbreiding."

Het nieuwe pand van de internet-apotheker moet in 2020 operationeel zijn. Dan moet het bedrijf jaarlijks zo'n 30 miljoen pakketten met medicijnen gaan versturen. Dat aantal moet in de toekomst zelfs groeien naar 50 miljoen per jaar. De nieuwbouw is goed voor tientallen nieuwe banen.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen