Overslaan en naar de inhoud gaan

'Dreigend tekort aan bedrijventerreinen in Parkstad'

Geplaatst opvrijdag 17 augustus 2018 - 12:44

De gemeente Heerlen is blij met de uitbreidingsplannen van internet-apotheek DocMorris, maar met de verkoop van zes hectare grond op bedrijventerrein Avantis heeft Parkstad ook de grenzen om te kunnen groeien bereikt.

Dat constateert wethouder Martin De Beer van Heerlen. Alle grote bouwkavels in de regio zijn nu verkocht.

Schaarste
DocMorris gaat op bedrijventerrein
Avantis een logistiek centrum bouwen van 20.000 vierkante meter. En dat is volgens wethouder De Beer het laatste grote bedrijfskavel dat er in Parkstad is. "Enkele jaren geleden konden we de grond aan niemand slijten. Nu hebben we een schaarste en zijn alleen nog maar kleine bouwkavels voor bedrijven in Parkstad te koop."

Luxeprobleem
Dat is volgens de wethouder een luxeprobleem. Maar het heeft wel gevolgen voor de groei van de regio. "We moeten nu nee verkopen tegen grote partijen die belangstelling hebben om zich hier te vestigen."

Nieuwe bedrijventerreinen
In Parkstad moeten daarom nieuwe gebieden worden aangewezen als bedrijventerrein. "We zijn nu een inventarisatie aan het maken. Daarin kijken we welke mogelijke locaties voor handen zijn en wat we precies nodig hebben. Gebieden rond de buitenring kunnen bijvoorbeeld interessant zijn." Het zal volgens De Beer echter nog jaren duren voordat nieuwe bouwgrond beschikbaar is.

In trek
De schaarste die ontstaat, geeft volgens De Beer wel aan dat Parkstad in trek is bij bedrijven. Dat bewijst ook de uitbreiding van DocMorris. "Ze verankeren zich steeds meer in de regio. Dat bewijst deze uitbreiding."

Het nieuwe pand van de internet-apotheker moet in 2020 operationeel zijn. Dan moet het bedrijf jaarlijks zo'n 30 miljoen pakketten met medicijnen gaan versturen. Dat aantal moet in de toekomst zelfs groeien naar 50 miljoen per jaar. De nieuwbouw is goed voor tientallen nieuwe banen.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen