Overslaan en naar de inhoud gaan

Dré Peters gereanimeerd in raadszaal tijdens vergadering

Geplaatst opmaandag 18 oktober 2021 - 20:10

Politicus Dré Peters is maandagavond in de raadszaal van Roermond gereanimeerd nadat hij onwel werd.

De fractievoorzitter (72) van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) was na de eerste hulp weer aanspreekbaar, zo meldt een correspondent. Peters was aanwezig op de gemeenteraadsvergadering, die tot nader order is geschorst.

Ziekenhuis
Hij is voor verdere behandeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Peters ligt op de intensive care, maar zijn familie laat weten dat hij niet meer in kritieke toestand verkeert. Hij is bij kennis.

'Geschrokken en opgelucht'
De schrik zit er bij iedereen goed in. "We zijn erg geschrokken en tevens opgelucht dat de heer Peters weer aanspreekbaar was toen hij het stadhuis verliet. We wensen hem en zijn familie heel veel sterkte en hopen dat hij snel weer gezond en op de been is", reageert burgemeester Rianne Donders van Roermond.

Lees ook: Big Benny reanimeert broer Dré: 'Hoop dat hij hiervan leert'

Lijsttrekker
Peters is tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 lijsttrekker voor de LVR. Hij werd eind juni tot lijsttrekker verkozen.

Hartaanval
In 2014 werd Peters getroffen door een hartaanval. Hij zou toen tijdens een potje tennis onwel zijn geworden. "Roermond zit in mijn hart en voor Roermond blijft mijn hart altijd tikken. Ik ben blij dat ik een en ander goed heb doorstaan. Ik neem even de tijd, maar wees gerust, spoedig ben ik er weer voor mien Remunj", zei hij destijds.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen