Overslaan en naar de inhoud gaan

'Drastische maatregelen wanneer overlast niet afneemt'

Geplaatst opwoensdag 30 november 2016 - 18:17

Sharon Dijksma wil overgaan tot een drastischer aanpak van de geluidsoverlast van vliegtuigen boven Eijsden en Mesch als de huidige maatregelen niet tot forse vermindering leiden.

De staatssecretaris van de PvdA zei dat woensdag in de Tweede Kamercommissie Infrastructuur.

Hinder
Bijna alle partijen spraken daar hun grote zorgen uit over de 'ongelooflijke hinder' zoals GroenLinks-kamerlid Liesbeth van Tongeren het noemde.

Overlast
In april 2013 is het luchtruim boven Eijsden en
Mesch overgedragen aan België. Sindsdien is de geluidsoverlast van vliegtuigen afkomstig van vliegveld Bierset bij Luik enorm toegenomen, met name 's avonds en 's nachts.

Evaluatie
In juli heeft de staatssecretaris aanvullende afspraken gemaakt met België om de overlast terug te dringen. Na de jaarwisseling volgt een evaluatie waarbij de balans wordt opgemaakt. Dijksma wil die afwachten. "Maar als blijkt dat deze aanpak niet is gelukt, ga ik tot drastischer gesprekken over", zo zei zij.

Brief
Dat zij niet erg optimistisch is, blijkt uit een recente brief aan de Tweede Kamer. Daarin constateert Dijksma dat de maand september een lichte verslechtering laat zien in vergelijking met de maanden daarvoor. De in juli ingevoerde extra maatregelen hebben dan ook nog niet geleid tot "de beoogde significante, stabiele en bestendige vermindering van de geluidshinder", schrijft de staatssecretaris.

Als de evaluatie op tafel ligt, wil Dijksma ook weer in gesprek met het gemeentebestuur van Eijsden-Margraten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Extra afspraken over verminderen geluidsoverlast bij Eijsden
GroenLinks stockfoto
Raadslid is 'tegenwerken' zat, fractie spreekt van zetelroof
Kamervragen over vliegtuiglawaai boven Eijsden
Eijsden-Margraten is geluidsoverlast zat
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen