Overslaan en naar de inhoud gaan

Dramatisch Fortuna verliest kansloos van FC Utrecht

Geplaatst opzondag 3 november 2019 - 16:21

Fortuna Sittard is zondagmiddag hard onderuit gegaan op bezoek bij FC Utrecht. Na een miserabele eerste helft keek de ploeg al tegen een 3-0 achterstand aan. In de tweede helft werd de stand uiteindelijk nog verdubbeld.

In de vierde minuut opende Gyrano Kerk de score door de bal in de korte hoek achter keeper Alexei Koselev te prikken.

Verdediging
Het lukte Fortuna maar niet de bal bij de aanvalslinie te krijgen. Toen de verdediging in de veertiende minuut helemaal stil bleef staan, verdubbelde Sander van de Streek de achterstand voor de Sittardse ploeg (2-0).

Vooral op links kreeg Harries en Cox geen vat op de Utrechtse aanvalsimpulsen.

Strafschop
Na een half uur benutte FC Utrecht de kans om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Amadou Ciss hield Sander van de Streek binnen de zestien vast, waarna scheidsrechter Jochem Kamphuis de bal resoluut op de stip legde. Simon Gustafson wist wel raad met deze kans en schoot de bal onberispelijk binnen (3-0).

Ultee en Kevin Hofland grepen in en wisselden Cian Harries voor Clint Essers. Vlak voor rust had de schade voor Fortuna nog groter kunnen zijn, maar bij een gevaarlijke kopbal van Justin Hoogma kwam Koselev met de schrik vrij.

FC Utrecht - Fortuna Sittard - 3 nov 2019
Foto: Niels van Renen

Tweede strafschop
Ook in de tweede helft lukte het Fortuna maar niet om aan aanvallen toe te komen. Na een grote fout van Martin Angha (60e minuut) liep de teller voor FC Utrecht verder op. Sander van der Streek schoot de 4-0 in het net.

Als de Utrechtse middenvelder tien minuten later ten val wordt gebracht door Branislav Ninaj krijgt de thuisploeg zijn tweede penalty van de middag. Gustafson benut ook deze strafschop feilloos: 5-0.

Gewoon doorgaan
Ondanks de grote voorsprong bleef FC Utrecht gedecideerd aanvallen. Het schot van Bahebeck uit de draai ging in de 81e minuut nog net naast, maar drie minuten later was het dan toch weer raak. Invaller Simon Makienok, fris in het veld, zette de eindstand op het scorebord: 6-0.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen