Overslaan en naar de inhoud gaan

Dramatisch debuut Verberne: negental Roda hard onderuit

Geplaatst opvrijdag 7 februari 2020 - 21:52

Het debuut van Maurice Verberne als hoofdcoach van Roda JC is dramatisch verlopen. FC Den Bosch gaf de geplaagde Kerkradenaren met 1-5 een draai om de oren.

Roda, dat haar zegeloze serie daarmee verlengde tot liefst veertien wedstrijden, eindigde het duel door een rode kaart en een blessure met negen man. Het was de eerste wedstrijd sinds de Roda-clubleiding Jean-Paul de Jong op straat zette.

In de problemen
Verberne zag dat zijn ploeg, die hij ten opzichte van de laatste wedstrijd onder Jean-Paul de Jong niet wijzigde, bij de eerste corner van het duel direct in de problemen kwam. Junior van der Velden kon immers van dichtbij eenvoudig binnenkoppen: 0-1. De wedstrijd was nog geen zeven minuten oud toen ook de 0-2 een feit was, en opnieuw kwam de goal voort uit een hoekschop. Na een overtreding in de Roda-defensie mocht Pedro Marques vanaf de penaltystip aanleggen en de Bossche aanvaller schoot hard binnen.

Cynisch
Het werd nog erger voor de geel-zwarten, want Den Bosch toonde zich, geholpen door een schutterende Roda-defensie, effectief in de afronding. Na achttien minuten mocht Marques geheel vrijstaand de bal in het zestienmetergebied aannemen en via de vuisten van Muyters lag de 0-3 in het netje. Terwijl het cynische Roda-publiek kampioensliederen inzette, kwam de formatie van Verberne goedkoop aan de 1-3: door een flater van jewelste in de Den Bosch-verdediging kon de verbouwereerde Iké Ugbo de bal na 35 minuten in een leeg doel lopen.

BRI20200207-64466op
Foto: Orange Pictures

Twee keer geel
Na de pauze probeerde Verberne iets te forceren door met Mart Remans een extra aanvaller in de ploeg te brengen, maar Roda’s plannen kregen amper tien minuten na rust een dreun: Pepijn Schlösser kreeg van scheidrechter Erwin Blank zijn tweede gele kaart en dus moest Roda in ondertal door. Dat tiental had al snel in de gaten dat het een gelopen race was, want Den Bosch gooide in de counter het duel al vroeg in het slot: Rodrigues kon na een schot op de paal de rebound eenvoudig binnentikken.

Gifbeker
Daarmee was de gifbeker nog niet leeg. Op het moment dat de Kerkradenaren al drie keer gewisseld hadden moest Mart Remans met een op het oog zware blessure van het veld worden gedragen en zo bleven binnen de lijnen negen Roda-spelers over. Die moesten toestaan dat Den Bosch een kwartier voor tijd ook de 1-5 binnenwerkte, via Alexander Laukart. Daar zou het bij blijven.

Roda JC zakt door de zeperd van de zeventiende naar de achttiende plaats op de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen