Overslaan en naar de inhoud gaan

Dramafilm in première over molotovman Gijsbert Ruiter

Geplaatst opdonderdag 22 september 2016 - 14:48

Het leven van 'molotovcocktail-gooier' Gijsbert Ruiter is verfilmd. Donderdag gaat de film 'Molotovman' officieel in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Gijsbert Ruiter kwam 2012 landelijk in het nieuws toen hij politieagenten vanuit zijn woning met molotovcocktails bekogelde.

Hek
De Haelenaar had zonder vergunning een hek rond zijn huis geplaatst. Toen de gemeente dat weg wilde halen, verdedigde hij zijn erf met molotovcocktails en dreigde hij met pijl en boog. Ruiter plaatste het hek, omdat hij vond dat hij zijn erf moest beschermen tegen de bewoners van een nabijgelegen kamp.

Bert de Ruiter
In de dramafilm is te zien hoe Ruiter langzaam doordraait en het tot een explosie komt. De film duurt 26 minuten. Gijsbert Ruiter luistert in de film naar de naam Bert de Ruiter.

Lees ook: 'Molotovman' Gijsbert Ruiter heeft Limburg losgelaten

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Molotovman aan de grond, alles moet weg!
Molotovman Ruiter verpatst Brood om aan geld te komen
Gijsbert Ruiter molotovcocktail Haelen
Gijsbert Ruiter verbijsterd over film
Verhaal molotovman Gijsbert Ruiter wordt verfilmd
Gijsbert Ruiter molotovcocktail Haelen
Zaak Gijsbert Ruiter voor Hof Den Bosch
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen