Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dramafilm in première over molotovman Gijsbert Ruiter

Geplaatst opdonderdag 22 september 2016 - 14:48

Het leven van 'molotovcocktail-gooier' Gijsbert Ruiter is verfilmd. Donderdag gaat de film 'Molotovman' officieel in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Gijsbert Ruiter kwam 2012 landelijk in het nieuws toen hij politieagenten vanuit zijn woning met molotovcocktails bekogelde.

Hek
De Haelenaar had zonder vergunning een hek rond zijn huis geplaatst. Toen de gemeente dat weg wilde halen, verdedigde hij zijn erf met molotovcocktails en dreigde hij met pijl en boog. Ruiter plaatste het hek, omdat hij vond dat hij zijn erf moest beschermen tegen de bewoners van een nabijgelegen kamp.

Bert de Ruiter
In de dramafilm is te zien hoe Ruiter langzaam doordraait en het tot een explosie komt. De film duurt 26 minuten. Gijsbert Ruiter luistert in de film naar de naam Bert de Ruiter.

Lees ook: 'Molotovman' Gijsbert Ruiter heeft Limburg losgelaten

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Molotovman aan de grond, alles moet weg!
Molotovman Ruiter verpatst Brood om aan geld te komen
Verhaal molotovman Gijsbert Ruiter wordt verfilmd
Gijsbert Ruiter molotovcocktail Haelen
Gijsbert Ruiter verbijsterd over film
Gijsbert Ruiter molotovcocktail Haelen
Zaak Gijsbert Ruiter voor Hof Den Bosch
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen