Overslaan en naar de inhoud gaan

Dragqueen ontmoet koning: 'Werd tijd dat dit gebeurde'

Geplaatst opdonderdag 28 april 2022 - 16:17

Belangenorganisatie COC Limburg is trots dat dragqueens tijdens Koningsdag mochten optreden voor koning Willem-Alexander. "Het was prachtig en het was ook tijd dat dit gebeurde. Drag wordt langzamerhand mainstream", blikt Pieter Roberts, de man achter het dragkarakter 'Patty Pam-Pam', terug.

Het COC Limburg viert dit jaar haar vijftigjarige bestaan. Om dat jubileum nog wat extra kracht bij te zetten, traden verschillende dragqueens -in vol ornaat- op voor het koninklijk gezelschap. "Het was een kans en ook een stiekeme wens om hier onderdeel van uit te maken. En het mag ook gezien worden. Deze kunstvorm werd voorheen enigszins onder de mat geschoven, maar nu konden we laten zien dat het ertoe doet", vertelt Roberts.

Grote onderscheiding
Roberts was zelf één van de dragqueens die ook een handje kreeg van de koning. 'U bent de echte koningin', zo voegde Willem-Alexander hem toe. Ook de prinsesjes kwamen hem van dichtbij bewonderen. "Ze vonden me prachtig uitzien", lacht Patty Pam-Pam. "Eén van de prinsen zei: 'Zo, wat heeft u daar voor een supergrote onderscheiding!"

Weken voorbereiding
De modieuze metamorfose van 'hij' naar 'zij' neemt heel wat tijd in beslag, vervolgt Roberts. "Alleen al de make-up duurt anderhalf uur." Dat blijkt slechts het topje van de ijsberg te zijn. "De kleding maak ik allemaal zelf. Daar ben ik dus wel een aantal weken mee bezig."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen