Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Drachtige koe overleden na eten zwerfafval

Geplaatst opvrijdag 6 april 2018 - 20:00

De familie Stassen in Valkenburg heeft vrijdag een zwangere koe moeten laten inslapen. Dit nadat het dier een stuk metaal van een blikje had gegeten tijdens het grazen.

"Ze stopte plotseling met eten. En ze had veel pijn. We hebben meerdere dierenartsen ingeschakeld. Waarschijnlijk is er een klein stukje metaal van een blikje in haar verteringsstelsel terechtgekomen", zegt de 27-jarige boerendochter Elisah Stassen.

Afval
De familie heeft geprobeerd de koe te redden door verschillende dierenartsen naar haar te laten kijken. Uiteindelijk heeft een van de dierenartsen besloten de koe te laten inslapen. "Puur door afval dat mensen laten slingeren. We ruimen al veel zelf op, maar 100 procent schoon krijg je het niet", aldus Stassen.

Glas, plastic en ander afval dat in bermen wordt gegooid, is een groeiend gevaar voor dieren die hooi eten.

Bewustwording
De familie Stassen hoopt op meer bewustwording bij mensen. "Het laten inslapen van een koe met een kalf hakt er wel in. Dus denk na als je afval zo maar op de grond gooit. Het kan desastreuze gevolgen hebben."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen