Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Drachtige koe overleden na eten zwerfafval

Geplaatst opvrijdag 6 april 2018 - 20:00

De familie Stassen in Valkenburg heeft vrijdag een zwangere koe moeten laten inslapen. Dit nadat het dier een stuk metaal van een blikje had gegeten tijdens het grazen.

"Ze stopte plotseling met eten. En ze had veel pijn. We hebben meerdere dierenartsen ingeschakeld. Waarschijnlijk is er een klein stukje metaal van een blikje in haar verteringsstelsel terechtgekomen", zegt de 27-jarige boerendochter Elisah Stassen.

Afval
De familie heeft geprobeerd de koe te redden door verschillende dierenartsen naar haar te laten kijken. Uiteindelijk heeft een van de dierenartsen besloten de koe te laten inslapen. "Puur door afval dat mensen laten slingeren. We ruimen al veel zelf op, maar 100 procent schoon krijg je het niet", aldus Stassen.

Glas, plastic en ander afval dat in bermen wordt gegooid, is een groeiend gevaar voor dieren die hooi eten.

Bewustwording
De familie Stassen hoopt op meer bewustwording bij mensen. "Het laten inslapen van een koe met een kalf hakt er wel in. Dus denk na als je afval zo maar op de grond gooit. Het kan desastreuze gevolgen hebben."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen