Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Draaiorgelterreur' blijft gewoon klinken in Helmond

Geplaatst opdinsdag 21 juni 2016 - 20:48

In Helmond klagen sommige ondernemers steen en been over zijn draaiorgel, maar daar trekt Alfons van Gehlen zich niets van aan.

De orgeldraaier uit Heerlen is sinds deze week het middelpunt van een muzikaal relletje in de Brabantse stad.

Traditie
Van Gehlen zou klanten wegjagen met zijn
oer-Hollandse deuntjes, zo luidt de klacht. Mopperende winkeliers deden hun beklag bij de gemeente, maar die vond dat de twee partijen het onderling uit moeten zoeken. De Heerlense orgeldraaier wuift de kritiek weg. "Dit is gewoon een traditie", vertelt hij op L1 Radio. "Dat orgel blijft daar."

Smaak
Volgens de ondernemer is er helemaal geen sprake van overlast, het is gewoon een kwestie van smaak. "Ik hou ook niet van housemuziek, nou en? Dat jong volk in die winkels, die zetten de muziek daar keihard. Nou sta ik daar met mijn orgel en dan ben ík de schuldige?"

Voorlopig blijft de orgelmuziek dus gewoon te horen in het centrum van Helmond. Of dat erg is? Van Gehlen gaf op de parkeerplaats van het L1-gebouw een korte demonstratie, oordeelt u zelf.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen