Overslaan en naar de inhoud gaan

'Draaiorgelterreur' blijft gewoon klinken in Helmond

Geplaatst opdinsdag 21 juni 2016 - 20:48

In Helmond klagen sommige ondernemers steen en been over zijn draaiorgel, maar daar trekt Alfons van Gehlen zich niets van aan.

De orgeldraaier uit Heerlen is sinds deze week het middelpunt van een muzikaal relletje in de Brabantse stad.

Traditie
Van Gehlen zou klanten wegjagen met zijn
oer-Hollandse deuntjes, zo luidt de klacht. Mopperende winkeliers deden hun beklag bij de gemeente, maar die vond dat de twee partijen het onderling uit moeten zoeken. De Heerlense orgeldraaier wuift de kritiek weg. "Dit is gewoon een traditie", vertelt hij op L1 Radio. "Dat orgel blijft daar."

Smaak
Volgens de ondernemer is er helemaal geen sprake van overlast, het is gewoon een kwestie van smaak. "Ik hou ook niet van housemuziek, nou en? Dat jong volk in die winkels, die zetten de muziek daar keihard. Nou sta ik daar met mijn orgel en dan ben ík de schuldige?"

Voorlopig blijft de orgelmuziek dus gewoon te horen in het centrum van Helmond. Of dat erg is? Van Gehlen gaf op de parkeerplaats van het L1-gebouw een korte demonstratie, oordeelt u zelf.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen