Overslaan en naar de inhoud gaan

'Draagvlak het belangrijkste voor energievisie Noord-Limburg'

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 22:19

SP-gedeputeerde Daan Prevoo vindt het weinig zinvol om met allerlei theoretische berekeningen te komen op het gebied van duurzame energie.

Prevoo verwees in het Limburgs Parlement naar de energievisie van de Noord-Limburgse gemeenten die is opgesteld in opdracht van de provincie.

Theoretische verdeling
Daarin staat de theoretische verdeling dat er 60 windmolens, 19 aardwarmtebronnen en 915 hectare zonnepanelen nodig zijn om in 2030 aan de normen voor duurzame energie te voldoen. Maar volgens Prevoo is het contraproductief is om dergelijke berekeningen naar buiten te brengen.

"Het belangrijkste is draagvlak. En dat krijg je alleen als je met concrete plannen komt. Wat we niet nodig hebben is onbegrip kweken door een beeld op te roepen dat niet realistisch is", zegt Prevoo.

Te simpel
GroenLinks-fractievoorzitter Carla Brugman vond dat wat te simpel.
Zij vindt dat overheden juist hetzelfde verhaal naar buiten moeten brengen over duurzame energie. En niet elkaar bekritiseren. Want anders denkt de burger dat er vooral nog heel lang gepraat wordt zonder dat er wat gebeurt, aldus Brugman.

Draagvlak
Zij gelooft ook niet dat er alleen maar draagvlak komt door gesprekken. "Zo gaan we er niet komen met onze doelstellingen voor duurzame energie", zo stelde zij.
De energievisie Noord-Limburg moet na de verkiezingen van 21 maart door de gemeenteraden worden goedgekeurd. Brugman zit zelf ook in de gemeenteraad van Venray.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen