Overslaan en naar de inhoud gaan

'Draagvlak het belangrijkste voor energievisie Noord-Limburg'

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 22:19

SP-gedeputeerde Daan Prevoo vindt het weinig zinvol om met allerlei theoretische berekeningen te komen op het gebied van duurzame energie.

Prevoo verwees in het Limburgs Parlement naar de energievisie van de Noord-Limburgse gemeenten die is opgesteld in opdracht van de provincie.

Theoretische verdeling
Daarin staat de theoretische verdeling dat er 60 windmolens, 19 aardwarmtebronnen en 915 hectare zonnepanelen nodig zijn om in 2030 aan de normen voor duurzame energie te voldoen. Maar volgens Prevoo is het contraproductief is om dergelijke berekeningen naar buiten te brengen.

"Het belangrijkste is draagvlak. En dat krijg je alleen als je met concrete plannen komt. Wat we niet nodig hebben is onbegrip kweken door een beeld op te roepen dat niet realistisch is", zegt Prevoo.

Te simpel
GroenLinks-fractievoorzitter Carla Brugman vond dat wat te simpel.
Zij vindt dat overheden juist hetzelfde verhaal naar buiten moeten brengen over duurzame energie. En niet elkaar bekritiseren. Want anders denkt de burger dat er vooral nog heel lang gepraat wordt zonder dat er wat gebeurt, aldus Brugman.

Draagvlak
Zij gelooft ook niet dat er alleen maar draagvlak komt door gesprekken. "Zo gaan we er niet komen met onze doelstellingen voor duurzame energie", zo stelde zij.
De energievisie Noord-Limburg moet na de verkiezingen van 21 maart door de gemeenteraden worden goedgekeurd. Brugman zit zelf ook in de gemeenteraad van Venray.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen