Overslaan en naar de inhoud gaan

'Draagvlak het belangrijkste voor energievisie Noord-Limburg'

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 22:19

SP-gedeputeerde Daan Prevoo vindt het weinig zinvol om met allerlei theoretische berekeningen te komen op het gebied van duurzame energie.

Prevoo verwees in het Limburgs Parlement naar de energievisie van de Noord-Limburgse gemeenten die is opgesteld in opdracht van de provincie.

Theoretische verdeling
Daarin staat de theoretische verdeling dat er 60 windmolens, 19 aardwarmtebronnen en 915 hectare zonnepanelen nodig zijn om in 2030 aan de normen voor duurzame energie te voldoen. Maar volgens Prevoo is het contraproductief is om dergelijke berekeningen naar buiten te brengen.

"Het belangrijkste is draagvlak. En dat krijg je alleen als je met concrete plannen komt. Wat we niet nodig hebben is onbegrip kweken door een beeld op te roepen dat niet realistisch is", zegt Prevoo.

Te simpel
GroenLinks-fractievoorzitter Carla Brugman vond dat wat te simpel.
Zij vindt dat overheden juist hetzelfde verhaal naar buiten moeten brengen over duurzame energie. En niet elkaar bekritiseren. Want anders denkt de burger dat er vooral nog heel lang gepraat wordt zonder dat er wat gebeurt, aldus Brugman.

Draagvlak
Zij gelooft ook niet dat er alleen maar draagvlak komt door gesprekken. "Zo gaan we er niet komen met onze doelstellingen voor duurzame energie", zo stelde zij.
De energievisie Noord-Limburg moet na de verkiezingen van 21 maart door de gemeenteraden worden goedgekeurd. Brugman zit zelf ook in de gemeenteraad van Venray.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen