Overslaan en naar de inhoud gaan

Dove Jeffrey Boon gelooft in kwalificatie voor EK voetbal

Geplaatst opwoensdag 22 augustus 2018 - 22:11

Jeffrey Boon gelooft dat het Nederlands dovenelftal zich kwalificeert voor de Europese voetbalkampioenschappen, die volgend jaar in Griekenland worden gehouden.

De 23-jarige voetballer uit Hoensbroek speelt daarvoor met de Nederlands selectie begin september de laatste kwalificatiewedstrijd in Polen. Bij winst kunnen de koffers voor het EK gepakt worden.

Leeuwen
Boon, die in het eerste elftal van FC Hoensbroek speelt, is ervan overtuigd dat Oranje van Polen wint. "Raymond Lantinga, onze bondscoach heeft ons gezegd dat wij leeuwen zijn en dus moeten wij ons ook zo gedragen", vertelt de voetballer.

Gebarentaal
De spelers van het dovenelftal communiceren uiteraard anders in een wedstrijd dan voetballers zonder gehoorstoornis. "Wij gebruiken ook op het voetbalveld gebarentaal en geven door tussenkomst van andere spelers de boodschap of aanwijzing door aan de voetballer die we willen bereiken. Als de coach ons iets wil doorgeven, steekt hij zijn hand op en zorgen doventolken er met gebaren voor dat wij weten wat hij bedoelt."

Bekostigen
Mocht het Nederlands dovenelftal zich kwalificeren voor het EK, dan wordt het nog een hele klus om het geld voor de reis-en verblijfkosten van het team bij elkaar te krijgen. Omdat voetbal voor doven en slechthorenden niet wordt gesubsidieerd is de KNDSB afhankelijk van sponsoring en donaties.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen