Overslaan en naar de inhoud gaan

Dove Jeffrey Boon gelooft in kwalificatie voor EK voetbal

Geplaatst opwoensdag 22 augustus 2018 - 22:11

Jeffrey Boon gelooft dat het Nederlands dovenelftal zich kwalificeert voor de Europese voetbalkampioenschappen, die volgend jaar in Griekenland worden gehouden.

De 23-jarige voetballer uit Hoensbroek speelt daarvoor met de Nederlands selectie begin september de laatste kwalificatiewedstrijd in Polen. Bij winst kunnen de koffers voor het EK gepakt worden.

Leeuwen
Boon, die in het eerste elftal van FC Hoensbroek speelt, is ervan overtuigd dat Oranje van Polen wint. "Raymond Lantinga, onze bondscoach heeft ons gezegd dat wij leeuwen zijn en dus moeten wij ons ook zo gedragen", vertelt de voetballer.

Gebarentaal
De spelers van het dovenelftal communiceren uiteraard anders in een wedstrijd dan voetballers zonder gehoorstoornis. "Wij gebruiken ook op het voetbalveld gebarentaal en geven door tussenkomst van andere spelers de boodschap of aanwijzing door aan de voetballer die we willen bereiken. Als de coach ons iets wil doorgeven, steekt hij zijn hand op en zorgen doventolken er met gebaren voor dat wij weten wat hij bedoelt."

Bekostigen
Mocht het Nederlands dovenelftal zich kwalificeren voor het EK, dan wordt het nog een hele klus om het geld voor de reis-en verblijfkosten van het team bij elkaar te krijgen. Omdat voetbal voor doven en slechthorenden niet wordt gesubsidieerd is de KNDSB afhankelijk van sponsoring en donaties.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen