Overslaan en naar de inhoud gaan

Dove Jeffrey Boon gelooft in kwalificatie voor EK voetbal

Geplaatst opwoensdag 22 augustus 2018 - 22:11

Jeffrey Boon gelooft dat het Nederlands dovenelftal zich kwalificeert voor de Europese voetbalkampioenschappen, die volgend jaar in Griekenland worden gehouden.

De 23-jarige voetballer uit Hoensbroek speelt daarvoor met de Nederlands selectie begin september de laatste kwalificatiewedstrijd in Polen. Bij winst kunnen de koffers voor het EK gepakt worden.

Leeuwen
Boon, die in het eerste elftal van FC Hoensbroek speelt, is ervan overtuigd dat Oranje van Polen wint. "Raymond Lantinga, onze bondscoach heeft ons gezegd dat wij leeuwen zijn en dus moeten wij ons ook zo gedragen", vertelt de voetballer.

Gebarentaal
De spelers van het dovenelftal communiceren uiteraard anders in een wedstrijd dan voetballers zonder gehoorstoornis. "Wij gebruiken ook op het voetbalveld gebarentaal en geven door tussenkomst van andere spelers de boodschap of aanwijzing door aan de voetballer die we willen bereiken. Als de coach ons iets wil doorgeven, steekt hij zijn hand op en zorgen doventolken er met gebaren voor dat wij weten wat hij bedoelt."

Bekostigen
Mocht het Nederlands dovenelftal zich kwalificeren voor het EK, dan wordt het nog een hele klus om het geld voor de reis-en verblijfkosten van het team bij elkaar te krijgen. Omdat voetbal voor doven en slechthorenden niet wordt gesubsidieerd is de KNDSB afhankelijk van sponsoring en donaties.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen