Overslaan en naar de inhoud gaan

Douches op sportpark Tegelen weer vrij van legionella

Geplaatst opmaandag 5 september 2016 - 9:58

De douches op sportpark Bakenbos in Tegelen zijn weer vrij van legionella. Ze konden tijdens de zomer wekenlang niet gebruikt worden vanwege een besmetting met de bacterie.

Afgelopen weekend kregen de gebruikers van het sportpark de positieve testresultaten van het laboratorium. Dat meldt Omroep Venlo.

Blikseminslag
De legionellabacterie werd aan het begin van de zomerstop in de waterleiding van de sportaccommodatie aangetroffen. De warmwaterinstallatie bleek door blikseminslag niet meer te werken. De voetballers moesten daarom wekenlang gebruik maken van douchecabines op de parkeerplaats of thuis douchen.

Gereinigd
De installatie is direct vervangen en de leidingen zijn doorgespoeld en chemisch gereinigd. Vanwege de positieve testresultaten kan er weer gebruik worden gemaakt van de normale kleedkamers en douches.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Legionella in kleedkamers van sportpark Tegelen
Legionella zwemt in Arcus College
Legionellabacterie in sporthal Meerssen
Legionella bijna geweken uit sporthal Meerssen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen