Overslaan en naar de inhoud gaan

Douches Gennepse sporthal dicht na vondst legionella

Geplaatst opvrijdag 4 september 2020 - 8:39

In de douches van de kleedkamers bij sporthal Pica Mare in Gennep is deze zomer legionella geconstateerd. Hoewel de ruimtes inmiddels schoongespoten zijn, kan er nog niet gedoucht worden. De sporthal wacht nog op het resultaat van de herkeuring.

Door een foutje in de planning duurt het wat langer dan gedacht voordat de uitslag van het laboratorium terug is, schrijft Pica Mare volgens De Gelderlander in een mail aan leden.

Herkeuring
Normaal gesproken komt de inspecteur gewoon binnen lopen en voert hij zijn keuring uit, legt locatiemanager Niels van der Heijden uit. "Toen we maandag naar de keuringsdienst belden om te vragen wanneer de uitslag van de herkeuring zou komen, bleek dat de inspecteur nog niet geweest was. Ze hebben de keuring toen met spoed uitgevoerd."

De uitslag van de herkeuring wordt over anderhalve week verwacht.

Legionella
De legionella werd tijdens de zomervakantie aangetroffen in enkele kleedkamers van de Gennepse sporthal. De leidingen zijn inmiddels gespoeld en de ruimtes gereinigd. Als het goed is, zouden de kleedkamers dus weer schoon moeten zijn.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen