Overslaan en naar de inhoud gaan

Dossiers besmet door foute agenten: topje van ijsberg

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2020 - 21:02

Tenminste drie strafzaken die zijn onderzocht door de politie Horst-Peel en Maas, zijn 'besmet' door agenten die hun boekje te buiten zijn gegaan.

In totaal onderzoekt de rijksrecherche 1300 dossiers van die basiseenheid op strafbare feiten door de agenten zelf, schrijft De Limburger dinsdagavond. Bij vijftien andere dossiers zijn er ook verdenkingen.

Over de schreef
Het gaat om de dossiers waaraan negen politiemensen hebben gewerkt die zich schuldig hebben gemaakt aan misstanden bij de Noord-Limburgse politie-eenheid. Vijf agenten zijn inmiddels ontslagen, vier zijn teruggeplaatst in rang en overgeplaatst. Ze maakten zich onder meer schuldig aan pesterijen, ondermijnend gedrag, intimidatie, schending van het ambtsgeheim en misbruik van bevoegdheden.

Lees ook: 'Politiemedewerkers flink over schreef gegaan'

Onderzoek
De 1300 dossiers worden onderzocht omdat de informatie die daarin staat, mogelijk onbruikbaar is in de rechtbank. Dat kan bijvoorbeeld als de agenten bewust gelogen hebben, of zelf een anonieme melding hebben gedaan via Meld Misdaad Anoniem. Volgens de krant zijn er nog geen dossiers gevonden waarin al iemand veroordeeld is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten