Overslaan en naar de inhoud gaan

Dossier Eline Melters gesloten: zelfmoord, concludeert OM

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2015 - 17:00

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het nieuwe onderzoek naar de met vraagtekens omgeven dood van Eline Melters in Urmond afgerond.

Het OM blijft bij zijn eerdere conclusie: de toen 23-jarige Melters pleegde in 2009 zelfmoord.

Zelfmoord
Eline Melters werd zo'n zes jaar geleden dood en naakt gevonden op een veldje bij de kerk in haar woonplaats Urmond. Het Openbaar Ministerie concludeerde destijds na onderzoek dat ze zichzelf om het leven had gebracht, maar de ouders van Eline denken daar anders over.

Nieuw onderzoek
Na een gesprek met de ouders, vorig jaar zomer, werd besloten dat opnieuw naar het onderzoek moest worden gekeken. Een groep officieren van justitie die niet eerder bij de zaak betrokken was, bekeek de zaak nogmaals. De officieren besloten dat er nieuw sporenonderzoek verricht moest worden.

Dat onderzoek is nu afgerond. De conclusies van de nieuwe forensische resultaten hebben het OM niet op andere gedachten gebracht. Het dossier is daarom donderdag gesloten. De ouders van Eline Melters zijn op de hoogte gebracht van het besluit.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuw onderzoek vermeende zelfmoord Eline Melters
Dood van Eline Melters opnieuw bekeken
Ontuchtpleger uit Obbicht krijgt taakstraf
40 maanden cel geëist tegen dronken bestuurder
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen