Overslaan en naar de inhoud gaan

Dorpsraad Arcen bezorgd over aanrijtijden ambulances

Geplaatst opvrijdag 18 december 2020 - 14:53

Inwoners van Arcen vrezen dat ambulances in geval van nood niet binnen de wettelijke norm van vijftien minuten in het dorp kunnen zijn.

Omdat de ambulancepost eind april van Well naar Bergen is verhuisd, kunnen ambulances niet binnen vijftien minuten ter plekke zijn, zo schrijft de dorpsraad van Arcen.

Capaciteit verhoogd
Een woordvoerder van Ambulancezorg Noord-Limburg deelt de zorgen van de inwoners van Arcen niet. "We hebben de capaciteit voor Venlo-Noord verhoogd. Hiermee willen we ook een positief resultaat behalen voor Arcen, Lomm en Velden", zegt hij tegen Omroep Venlo.

Brandweerkazerne Lomm
En daar is de dorpsraad niet gerust op. Zij zouden de brandweerkazerne in Lomm een logischere plek vinden om de post te vestigen. 'Daardoor zou er een betere bereikbaarheid komen voor zowel Arcen, Lomm, Velden, de A67 en Venlo-Noord', aldus de dorpsraad.

Lees ook: Kaart: Woon jij binnen 15 minuten van een ambulancepost?

Proef
Een extra post in Lomm is overigens onderzocht. Daaruit is gebleken dat deze plek niet effectief genoeg is voor de hele regio. De ambulance zou bovendien te vaak stilstaan. Ondanks dit onderzoek wil de dorpsraad het er niet bij laten zitten. Het platform van Arcen heeft er dan ook op aangedrongen om een proef in Lomm uit te voeren.

Nieuwe post
De ambulancepost in Well is eind april verhuisd naar Bergen. De ambulancepost van Ambulancezorg Limburg-Noord ligt nu op industrieterrein De Flammert. Door deze betere ligging denkt de Ambulancezorg sneller ter plekke te zijn in de regio.

Lees ook: Nieuwe ambulancepost Bergen in gebruik: betere ligging

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen