Overslaan en naar de inhoud gaan

Dorp brengt laatste groet aan 'Bewaker van Bemelen'

Geplaatst opzaterdag 4 april 2020 - 12:34

Honderden inwoners van Bemelen hebben een laatste groet gebracht aan Pierre Pittie.

De markante inwoner van het dorp overleed op 1 april op 76-jarige leeftijd. Pittie was zeer geliefd in Bemelen.

Verenigingsman
Zo was hij onder andere betrokken bij de voetbalclub, de harmonie en de kerk. Bovendien was hij mantelzorger van zijn goede vriendin Tiny.

Pittie was de hoofdrolspeler in de tragikomische, maar liefdevolle L1-documentaire 'Bewakers van Bemelen’.

Video: L1

Coronavirus
De inwoners waren niet welkom in de kerk vanwege de uitbraak van het coronavirus. Daarom werd er een afscheidstocht georganiseerd door het dorp. Honderden mensen stonden langs de route en applaudisseerden toen de rouwauto langsreed.

In de kerk van Bemelen werd in kleine kring afscheid genomen van de ‘Bewaker van Bemelen’.

Documentaire
Als herinnering zendt L1 TV op Tweede Paasdag de documentaire met Pittie in de hoofdrol nog eens uit (om 10:30 en 15:00 uur).

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen