Overslaan en naar de inhoud gaan

Dopingzondaar smet op Giro-winst Dumoulin

Geplaatst opdonderdag 19 september 2019 - 14:11

Tom Dumoulin is boos en ontdaan nu een oud-ploeggenoot mogelijk ook doping heeft gebruikt bij de Giro d'Italia in 2017, het jaar waarin hij de Giro won. Knecht Georg Preidler had al bekend bloeddoping te hebben gebruikt vanaf 2018.

Dat zijn 28-jarige Oostenrijkse ploeggenoot destijds mogelijk ook doping gebruikte, is voor de Maastrichtenaar 'een bittere pil om te slikken', zo laat hij in een reactie op Twitter weten.

Trots
Preidler was vijf seizoenen de ploeggenoot van Tom Dumoulin. Tijdens de Giro van 2017 had hij als knecht een belangrijk aandeel in de winst van Dumoulin. Desalniettemin laat hij weten trots te zijn en te blijven op zijn overwinning.

Lees ook: Voormalig knecht Tom Dumoulin bekent dopinggebruik

Boos
Dumoulin zegt ook boos te zijn. "Hij heeft een vreselijke keuze gemaakt die hij niet meer kan terugdraaien en die op veel mensen om hem heen invloed heeft. Hij heeft een fout gemaakt en zal daarvoor boeten", aldus de wielrenner. Daarnaast spreek hij nog de hoop uit dat Preidler zijn leven terug op de rails krijgt.

Lees ook: Dumoulin over Preidler: 'Ik voelde me verraden'

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen