Overslaan en naar de inhoud gaan

Dopingzondaar smet op Giro-winst Dumoulin

Geplaatst opdonderdag 19 september 2019 - 14:11

Tom Dumoulin is boos en ontdaan nu een oud-ploeggenoot mogelijk ook doping heeft gebruikt bij de Giro d'Italia in 2017, het jaar waarin hij de Giro won. Knecht Georg Preidler had al bekend bloeddoping te hebben gebruikt vanaf 2018.

Dat zijn 28-jarige Oostenrijkse ploeggenoot destijds mogelijk ook doping gebruikte, is voor de Maastrichtenaar 'een bittere pil om te slikken', zo laat hij in een reactie op Twitter weten.

Trots
Preidler was vijf seizoenen de ploeggenoot van Tom Dumoulin. Tijdens de Giro van 2017 had hij als knecht een belangrijk aandeel in de winst van Dumoulin. Desalniettemin laat hij weten trots te zijn en te blijven op zijn overwinning.

Lees ook: Voormalig knecht Tom Dumoulin bekent dopinggebruik

Boos
Dumoulin zegt ook boos te zijn. "Hij heeft een vreselijke keuze gemaakt die hij niet meer kan terugdraaien en die op veel mensen om hem heen invloed heeft. Hij heeft een fout gemaakt en zal daarvoor boeten", aldus de wielrenner. Daarnaast spreek hij nog de hoop uit dat Preidler zijn leven terug op de rails krijgt.

Lees ook: Dumoulin over Preidler: 'Ik voelde me verraden'

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV