Overslaan en naar de inhoud gaan

Dopingzondaar smet op Giro-winst Dumoulin

Geplaatst opdonderdag 19 september 2019 - 14:11

Tom Dumoulin is boos en ontdaan nu een oud-ploeggenoot mogelijk ook doping heeft gebruikt bij de Giro d'Italia in 2017, het jaar waarin hij de Giro won. Knecht Georg Preidler had al bekend bloeddoping te hebben gebruikt vanaf 2018.

Dat zijn 28-jarige Oostenrijkse ploeggenoot destijds mogelijk ook doping gebruikte, is voor de Maastrichtenaar 'een bittere pil om te slikken', zo laat hij in een reactie op Twitter weten.

Trots
Preidler was vijf seizoenen de ploeggenoot van Tom Dumoulin. Tijdens de Giro van 2017 had hij als knecht een belangrijk aandeel in de winst van Dumoulin. Desalniettemin laat hij weten trots te zijn en te blijven op zijn overwinning.

Lees ook: Voormalig knecht Tom Dumoulin bekent dopinggebruik

Boos
Dumoulin zegt ook boos te zijn. "Hij heeft een vreselijke keuze gemaakt die hij niet meer kan terugdraaien en die op veel mensen om hem heen invloed heeft. Hij heeft een fout gemaakt en zal daarvoor boeten", aldus de wielrenner. Daarnaast spreek hij nog de hoop uit dat Preidler zijn leven terug op de rails krijgt.

Lees ook: Dumoulin over Preidler: 'Ik voelde me verraden'

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen