Overslaan en naar de inhoud gaan

Doortrekken Maaslijn naar Weert ongunstig

Geplaatst opzaterdag 5 november 2016 - 9:47

Het ís mogelijk om treinen op de Maaslijn vanuit Roermond door te laten rijden naar Weert, maar het is niet echt gunstig in vergelijking met andere opties.

Dat blijkt uit een verkennend onderzoek van het bureau Movares op initiatief van de VVD-fractie in de Provinciale Staten.

Verbetering
De partij vroeg eerder al aan de provincie om een betere verbinding tussen Weert en Venlo. Door de Maaslijn door te trekken, ontstaat er een directe verbinding tussen Weert, Roermond, Venlo, Venray en Nijmegen. Voor deze optie zou een investering van 37 miljoen euro nodig zijn.

Varianten
De provincie onderzoekt momenteel al twee andere varianten voor een stoptrein tussen Roermond en Weert. Zo zou de nieuwe Arrivatrein vanuit Maastricht en Sittard via Roermond door kunnen rijden naar Weert, of zou de bestaande NS-stoptrein vanuit Eindhoven door kunnen rijden naar Roermond.

Ook dan zijn investeringen bij Weert nodig, plus nog zeven miljoen euro voor de aanleg van stations in Baexem en Haelen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie gaat Arriva korten om Maaslijn-problemen
Treinen rijden weer bij Blerick en Venray
Hele ochtend geen treinen tussen Venlo en Venray
Voorbereidende werkzaamheden Maaslijn van start
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen