Overslaan en naar de inhoud gaan

Doorstart voor kledingketen CoolCat

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 12:29

Kledingwinkelketen CoolCat maakt in Nederland een doorstart onder de vleugels van Retail Beheer.

Daarin is de ondernemer en oud-eigenaar Roland Kahn aandeelhouder.

Tachtig winkels
Hoeveel van de tachtig winkels precies verdergaan is nog niet duidelijk. Daarover gaat Retail Beheer komende tijd gesprekken voeren met de verhuurders van de panden. In Limburg liggen vestigingen in Maastricht, Heerlen, Sittard (2), Roermond, Venlo (2) en Weert.

Curator
De verkoop van kleding van het merk CoolCat wordt in april nog door de curator voortgezet vanuit de huidige winkels. De nieuwe eigenaar, tevens bekend van modeketen America Today, benadrukt dat de webwinkel actief blijft en dat online een belangrijke rol gaat spelen in de nieuwe strategie.

Lees ook: CoolCat vraagt faillissement aan

Springlevend
"We hebben willen voorkomen dat de naam CoolCat zou verdwijnen, omdat vooral online blijkt dat het merk nog steeds springlevend is", zegt Retail Beheer-bestuurder Jaco Scheffers in een toelichting. Hij wil een nieuwe verkoop- en winkelstrategie ontwikkelen. Volgens curator David Bos was het realiseren van de doorstart geen eenvoudige zaak. "Er is een biedingsprocedure gevoerd met meerdere gegadigden. Retail Beheer had uiteindelijk de beste papieren."

Kinderen en scholieren
In de komende weken zal duidelijk worden hoeveel medewerkers voor het merk kunnen blijven werken. CoolCat werd onlangs failliet verklaard. Het merk is vooral bekend van zijn kleding voor kinderen en scholieren. Bij de in 1979 opgerichte onderneming werken in totaal 1450 mensen, waarvan 1180 in Nederland. Veel van de medewerkers zijn parttimers. CoolCat had ook nog winkels in andere landen, onder meer in Belgiƫ. Die zaken zijn niet betrokken bij deze doorstart.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen