Overslaan en naar de inhoud gaan

Doorstart voor Beekse Kalenderfabriek

Geplaatst opwoensdag 1 april 2015 - 7:26

De tachtig jaar oude Nederlandse Kalenderfabriek aan de Wethouder Sangersstraat in Beek maakt een doorstart.

De Duitse kalenderspecialist Neumann & Wolff uit Kiel neemt het bedrijf en een deel van het personeel over.

Vier gegadigden
Dat laat curator Dominique Roomberg weten. "Nadat het faillissement op 3 maart is uitgesproken, meldde zich vrij snel een viertal gegadigden", zegt Roomberg. "Dit is van groot belang voor de werkgelegenheid en de expertise in deze regio. Het bedrijf neemt zes medewerkers (van de 23, red.) over."

Verkoop
Roomberg legt uit dat er in Beek in eerste instantie niet geproduceerd wordt, maar enkel geldt als verkooppunt. "Het productiepersoneel wordt daarom niet mee overgenomen.
Wellicht dat er over een tijdje weer wordt geproduceerd. Dan is er ook weer personeel nodig.”

Relatiegeschenken
De fabriek verkeerde al sinds de overname in 2007 in financieel zwaar weer. Het bedrijf leed in 2014 een verlies van een kwart miljoen euro en kende toen een totale schuldenlast van één miljoen euro. Door toenemende bezuinigingen nam de belangstelling voor de (‘keuken’)kalenders als relatiegeschenk af. De bedrijven die wél kalenders bestelden, deden dat steeds later in het jaar, waardoor het bedrijf in de knel kwam met levertijden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Laatste dag voor Kalenderfabriek in Beek
Kunstmestbedrijf Ekompany uit Beek is failliet
Maandag duidelijkheid over doorstart Halfords
Veel interesse voor failliete drukkerij Schrijen-Lippertz
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen