Overslaan en naar de inhoud gaan

Doorstart voor Beekse Kalenderfabriek

Geplaatst opwoensdag 1 april 2015 - 7:26

De tachtig jaar oude Nederlandse Kalenderfabriek aan de Wethouder Sangersstraat in Beek maakt een doorstart.

De Duitse kalenderspecialist Neumann & Wolff uit Kiel neemt het bedrijf en een deel van het personeel over.

Vier gegadigden
Dat laat curator Dominique Roomberg weten. "Nadat het faillissement op 3 maart is uitgesproken, meldde zich vrij snel een viertal gegadigden", zegt Roomberg. "Dit is van groot belang voor de werkgelegenheid en de expertise in deze regio. Het bedrijf neemt zes medewerkers (van de 23, red.) over."

Verkoop
Roomberg legt uit dat er in Beek in eerste instantie niet geproduceerd wordt, maar enkel geldt als verkooppunt. "Het productiepersoneel wordt daarom niet mee overgenomen.
Wellicht dat er over een tijdje weer wordt geproduceerd. Dan is er ook weer personeel nodig.”

Relatiegeschenken
De fabriek verkeerde al sinds de overname in 2007 in financieel zwaar weer. Het bedrijf leed in 2014 een verlies van een kwart miljoen euro en kende toen een totale schuldenlast van één miljoen euro. Door toenemende bezuinigingen nam de belangstelling voor de (‘keuken’)kalenders als relatiegeschenk af. De bedrijven die wél kalenders bestelden, deden dat steeds later in het jaar, waardoor het bedrijf in de knel kwam met levertijden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Laatste dag voor Kalenderfabriek in Beek
Kunstmestbedrijf Ekompany uit Beek is failliet
Maandag duidelijkheid over doorstart Halfords
Veel interesse voor failliete drukkerij Schrijen-Lippertz
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen